Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева връчи сертификати на учители и ученици – медиатори

15 септември 2016 15:46,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 643
Снимка 1

На 15.09.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше сред официалните гости на тържественото връчване на сертификатите на учители-медиатори и ученици-медиатори. Церемонията се организира от Регионалното управление на образованието /РУО/ – Сливен.

42 учители и 24 ученици преминаха обучение, свързано със Закона за предучилищно и училищно образование и залегналите в него изисквания. Това са учителите и учениците, които за първи път в България ще станат ръководители на 38 кабинета по училищно посредничество, чиято дейност стартира в училищата от област Сливен с началото на учебната година. В тази връзка РУО-Сливен проведе цикъл от обучения на директори, учители и ученици за управление и решаване на конфликти в училище, чиято кулминация беше днешното тържество.

Сертификатите на преминалите обучение връчиха Екатерина Захариева – министър на правосъдието, Татяна Петкова – областен управител, Стефан Радев – кмет на община Сливен, Лилия Друмева от МОН, Атанас Атанасов – кмет на община Твърдица, Ивайло Енев – заместник-кмет на община Нова Загора и проф. Татяна Дронзина, която е обучила медиаторите.

Растящата агресия сред подрастващите и грубото отношение към учителите е дефицит в работата, като стремежът е той да бъде преодолян не само с административни мерки, а с помощта на училищни посредници. Всеки участник в процеса на училищното посредничество получава по-ясна представа за себе си и взаимоотношенията си с другите, насърчава се в разрешаването на спора по конструктивен начин, придобива самочувствие, че може сам да намери решение на проблема, преди той да е ескалирал и да се е стигнало до насилие.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4