Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Митев бе гост на откриването на новата учебна година в ПМГ "Добри Чинтулов" и ХГ „Димитър Добрович”

15 септември 2016 16:19,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 647
...

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев участва в тържествената церемония за откриването на новата учебна година 2016/2017 в Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов" на 15 септември.

 

Сред официалните гости на празника на най-старото и голямо училище в града бяха общинската съветничка, зам.-председател на Комисията по инвестиционна политика и устройство на територията Галина Вучкова /ГЕРБ/ и Милена Чолакова - директор на общинската дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”, доскорошен учител в гимназията.

 

ПМГ "Добри Чинтулов" е наследник на Сливенската мъжка гимназия. Училището е създадено през учебната 1835 -1836 година. Днес елитната сливенска гимназия разполага с компютърни кабинети, лаборатории, мултимедийни центрове, училищна библиотека с над 25 000 тома, ботаническа градина, музей с природонаучен кът и зала за старопечатна литература.

 

Днес Димитър Митев и Галина Вучкова бяха сред официалните гости на празника за първия учебен ден и на Националната художествена гимназия “Димитър Добрович” в Сливен.

 

Художествената гимназия в Сливен е единствена по рода си в Източна България. Създадена е през 1981 година и е пряко подчинена на Министерство на културата. В училището средношколците се обучават в специалностите - живопис, рекламна графика, иконопис и художествен текстил.