Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев посрещна Факела на мира в Сливен

18 септември 2016 19:01,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 658
...

Кметът Стефан Радев посрещна факела на мира, който е преминал за 17 поредни години през целия свят. Участниците в Световния лекоатлетически пробег на мира бяха посрещнати с официална церемония днес следобед в градската градина в Сливен. В посрещането се включиха кметът и неговите заместници Пепа Чиликова и Стоян Марков, лекоатлети от града и граждани.

„Тук сме да заявим подкрепата на всички граждани на Сливен за тази благородна кауза, с която сте се заели, в подкрепа на мира, разбирателството и обединението между хората, посочи кметът Радев. Той поздрави участниците в пробега за упоритостта с която преследват и се борят за тази кауза и пожела успех на мисията им.

Кратка програма изнесоха мажоретен състав, деца от музикалната школа за поп и рок музика на Елена Пеева и детският танцов ансамбъл "Браво" на Станка Иванова и Иван Добрев. Всички имаха възможност да подържат за кратко факела в съпричастност за световен мир.

Международният лекоатлетически световен пробег е символ на всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. В момента е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.

Международен отбор от бегачи пренася през повече от 70 страни горящ факел - символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония. В Сливен факелът на мира, обикалящ цялото земно кълбо, премина през булевардите "Бургаско шосе", "Стефан Стамболов" и "Георги Данчев".

18. 09.2016 г.

Снимки

...............