» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Откриха академичната година на Филиал в Сливен на Медицинския университет – Варна

19 September 2016 13:37,
Emission of: Municipal Council-Sliven 7 years ago, number of readings: 659
...

С тържествена церемония днес беше открита академичната 2016-2017 година на Филиал в Сливен на Медицинския университет „Проф. Параскев Стоянов” – Варна, в двора на обновената сграда на висшето училище на ул. „Ген. Столетов” 30.

Филиалът на Медицински университет - Варна в Сливен е разкрит преди 4 години и обучава редовни студенти по специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", които придобиват степен „бакалавър". В момента тук се обучават общо 120 студенти, като тази година излизат първите стажанти.

„Трупайте и надграждайте своите знания, защото с професията, която сте си избрали, поемате голяма отговорност! Във Вашите ръце ще бъде най-ценното - здравето и живота ни”, посочва кметът на община Сливен Стефан Радев в поздравителен адрес до студентите и техните преподаватели.

Гости на церемонията бяха заместник-кметовете Пепа Чиликова, асистент и предишен ръководител на висшето учебно заведение в Сливен и Румен Иванов, Мария Белова - народен представител, Димитър Митев – председател на Общинския съвет, Татяна Петкова - областен управител на Сливен, д-р Бисерка Михалева, началник на РУО, ръководители на лечебни заведения в града, лекари, студенти и граждани.

Директорът на филиала в Сливен д-р Иван Димитров, доцент по неврология в МУ във Варна и академичният състав на колежа днес официално посрещнаха 40 първокурснички, по 20 във всяка от специалностите и им пожелаха здраве и успешна учебна година. Те от своя страна положиха клетва, с която поемат ангажимент в своята работа да се грижат за всеки пациент.