» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Татяна Петкова подкрепя инициативата „Европейски ден без загинали на пътя“

20 September 2016 15:17,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 630
Снимка 1

Това е инициатива на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ TISPOL.

Първият Европейски ден без загинали на пътя ще се проведе утре на територията на Европа. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на „Пътна полиция“ на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, регионалните и местните власти, НПО.

На 21 септември ще се проведе операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death. Европейският ден без загинали на пътя е един от начините, по които европейските служби на „Пътна полиция“ се включват в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември. Координатор на изпълнението на операция EDWARD за България е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи. Операцията ще премине под мотото „Заедно за всеки един човешки живот!“ Идеята е на рискови места в страната да се осъществи 24-часово видеонаблюдение, а тежки инциденти с пострадали и загинали да бъдат записани и предоставяни за информация на гражданите.

Операция EDWARD ще се проведе и на територията на област Сливен, а областният управител Татяна Петкова подкрепи инициативата. „С общите усилия на всички нас – участници в движението и институции, се надявам да има положителен резултат в посока на по-малко инциденти на пътя със загинали и ранени както в област Сливен, така и в цялата държава,“ каза Петкова и допълни, че на пътя всеки трябва да проявява отговорност и толерантност като шофьор и като пешеходец.

Официален старт на мащабната инициатива ще бъде даден на 21 септември в 00:00 ч., когато на всеки час ще се актуализират данните за ПТП, загинали и ранени. Информацията ще бъде публикувана както на интернет страницата на МВР, така и на страницата на Областна администрация – Сливен през деня, а посоченият по-долу адрес препраща към брояча на оставащите часове до старта на операцията.

http://www.tispol.org - линк към брояча.