Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

18 творчески колектива от община Сливен участват във фестивала „100-те войводи”

22 септември 2016 13:38,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 668

Самодейните състави при читалищата в Камен, Крушаре, Тополчане, Желю войвода и Гергевец, младежкият танцов ансамбъл „Браво”, с ръководители Станка Иванова и Иван Добрев, фолклорните клубове „Сливенци” и „Престиж”, съответно с ръководители Красимира Николова и Пепа Христова, ще вземат участие в концертната програма през първия ден на фестивала на Стоте войводи, който ще се състои на 24 и 25 септември в градската градина в Сливен.

Фестивалът на Стоте войводи се провежда за втора поредна година. Второто издание на събитието се организира от община Сливен и ще се проведе на 24 и 25 септември в Градската градина. По традиция водещ е актьорът Николай Станоев, познат от редица тв програми и сериала „Домашен арест“.

В първата фестивална вечер за доброто настроение на сливналии ще се погрижат Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

Акцент на вечерта е и специалното участие на Ути Бъчваров. Популярният готвач излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи.

В концерта на 25 септември ще участват самодейните състави на читалищата в Ковачите, Бяла и Гавраилово, певческият състав на Тракийското дружество „Лазар Маджаров” в Сливен, пенсионерският клуб и читалищните състави в кв. „Даме Груев”, танцов състав „Детелини” и клуб „Маги данс”, кукленият театър.

През втория ден на сцената в Сливен ще видим Рафи и Rewind, Берковската духова музика, както и роклегендите БТР.

На централната алея в парка ще бъдат разположени 30 шатри, част от кампанията „Подкрепяме българското!“ на Министерство на земеделието и храните. В експо зоната ще се предлага продукция на местни производители – храни и напитки, произведени в сливенски регион. Посетителите на Фестивала ще имат възможността да опитат качествени местни продукти и да се запознаят с хората, които ги произвеждат.

Целта на Фестивала на стоте войводи е възстановяване на традициите на Сливенския панаир от 1756 година и демонстриране на постиженията на местните производители в днешно време.

 

22.09.2016 г