» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

С богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село Бинкос

23 September 2016 17:47,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 856
С богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село Бинкос

С песни и хора беше отбелязан празникът на село Бинкос.

"Съборът е възстановен след дълго прекъсване и се надявам, че ще продължим празнуването му. Радвам се, че виждам толкова много хора, което ми вдъхва вяра в бъдещето на селото", заяви при откриването на празника кметът на Бинкос Минко Банков.

Поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев беше прочетен от зам.-кмета Румен Иванов.

"Приемете моите най-добри пожелания за здраве, благополучие и много щастие. Поздравявам Ви за стремежа да запазите историята и традициите на Бинкос, повелите на Вашите предци и тяхната воля да бъдете днес заедно. Продължавайте да утвърждавате християнските ценности за доброта и грижа към ближния", пише в поздравителния адрес.

Своя фолклорен поздрав отправиха танцов състав "Тракийска китка" при Народно читалище "Слънце 1928" - село Гавраилово и Народно читалище "Светлина 1926" - село Селиминово с ръководител Иван Иванов, младата изпълнителка Ивелина Димитрова и певицата Евгения Калайджиева с формация "Хаджии".

Голямо общоселско хоро беше кулминацията на празника.

Десетки жители и гости на селото приветстваха идеята да бъде възстановен събора на Бинкос и присъстваха на проявата след дългогодишно прекъсване. Празникът беше уважен още от секретаря на община Сливен Валя Радева, общински съветници и кметове на населени места.

23.09.2016г.

Photos

С богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село БинкосС богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село БинкосС богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село БинкосС богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село БинкосС богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село БинкосС богата фолклорна програма беше отбелязан празникът на село Бинкос  С песни и хора беше отбелязан празникът на село Бинкос.  "Съборът е възстановен след дълго прекъсване и се надявам, че ще продължим празнуването му. Радвам се, че виждам толкова много хо