Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първият инфотур за работещите в сферата на туризма в Сливен приключи успешно

28 септември 2016 14:13,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 625
Първият инфотур за работещите в сферата на туризма в Сливен приключи успешно

При голям интерес премина инфотурът, организиран от Община Сливен по повод Световния ден на туризма. В него взеха участие около 40 души, които работят в сферата на туризма в града – туроператори, представител на туристически информационен център към Природен парк „Сините камъни”, хотелиери, екскурзоводи, хора, които планират да предлагат туристически програми на чуждестранни туристи, студенти и преподаватели от Колеж към Технически университет-Сливен, специалност „Мениджмънт на алтернативния туризъм”.

Между тях бяха проведени разговори и обсъдени идеи за съвместна работа в полза на развитието на туризма в Сливен, каза Елка Михайлова - консултант в Общинския туристически център.

В инфотура бяха включени Регионален исторически музей, къща-музей „Сливенски бит”, първата текстилна фабрика на Балканите, Музей на текстилната индустрия и антична крепост Туида. Екскурзовод на групата беше Николай Сираков – директор на РИМ-Сливен.

Участниците в инфотура бяха поздравени от Стоян Марков - зам.-кмет по икономическо развитие в Община Сливен. Беседи изнесоха директорът на РИМ –Сливен Николай Сираков, Пенка Димитрова - екскурзовод в къща-музей „Сливенски бит”, Тони Димитрова-директор на музея на текстилната индустрия, Мая Иванова-ръководител на екипа на крепост Туида и Деница Жечева- екскурзовод.

"Целта на проявата беше хората, които работят в туризма и имат близък контакт с гости на града, да се запознаят отблизо с културно-историческите забележителности на Сливен, за да ги представят на своите клиенти и да ги мотивират да ги посетят”, каза Михайлова.

Идеята на Община Сливен е да се проведат и следващи информационни обиколки, в програмата, на които да се включат и други обекти – къща-музей „Хаджи Димитър”, къща-музей „Д.Чинтулов”, църквите „Св.Димитър”, „Св.Никола”, „Св.Богородица”, „Св.София”. Ще се направи и един виртуален тур, с помощта на ПП „Сините камъни” – Природни феномени и легенди в Синята планина, По стъпките на 100-те войводи и няколко тематични- „С аромат на вино”- за запознаване с винопроизводителите в Сливен и региона, „Вкус и цвят” – за представяне на местни производители на биопродукти и др.

Инфотурът беше организиран от Община Сливен и с любезното съдействие на комплекс „Национал”.

28.09.2016 г.

Снимки

Първият инфотур за работещите в сферата на туризма в Сливен приключи успешно Първият инфотур за работещите в сферата на туризма в Сливен приключи успешно Първият инфотур за работещите в сферата на туризма в Сливен приключи успешно Първият инфотур за работещите в сферата на туризма в Сливен приключи успешно