Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен получи награда „Златен ключ“ за 2016 г. от Програма Достъп до Информация

28 септември 2016 19:07, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 648
...

Община Сливен получи голямата награда „Златен ключ“ и грамота в категория „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“. Това стана по време на 14-та церемония, организирана от Програма Достъп до Информация по повод 28 септември – Международен ден на правото да знам, който се отбелязва в повече от 50 страни по света. Церемонията беше открита от Гергана Жулева – изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация за България. Тя връчи отличието на Община Сливен на зам.-кмета Румен Иванов.

„От името на кмета на община Сливен Стефан Радев благодаря за наградата, която е много висока оценка и голямо признание за работата на всички служители на администрацията. Уверявам ви, че сред основните приоритети на ръководството е прозрачността и добрата организация за предоставянето на информация на гражданите“, каза Иванов. Той благодари на Програма Достъп до Информация и на всички служители на общината за всеотдайния труд.

Церемонията се състоя в Литературен клуб „Перото“ на НДК – София.

Целта на връчването на наградите е да се окуражават активни граждани, журналисти и неправителствени организации да упражняват правото си на достъп до информация, да се насърчават институциите да изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и да се посочат институциите, които нарушават правото на достъп до информация.

 

Снимки

..............................