Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приеха единодушно Наредбата за въвеждане на платено паркиране в Сливен

29 септември 2016 11:45,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 679

Приеха единодушно Наредбата за въвеждане на платено паркиране в Сливен

С 35 гласа „за”, 0 - „против” и 0 – „въздържал се” беше приета Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен. Това стана на заседание на Общинския съвет в града. Наредбата регламентира режима и контрола на платеното паркиране, посочени са принудителните административни мерки в зоната и административно-наказателни разпоредби.

През месец май общинските съветници дадоха съгласие за въвеждането на „синя зона" в града и възложиха на кмета Стефан Радев да организира тази дейност до края на месец септември. При дебатите днес беше изразено задоволство, че ангажиментът е изпълнен в срок.

Управлението, поддръжката и търговската експлоатация на платената зона за паркиране, както и управлението и организацията на дейността по принудително отстраняване на неправилно паркирани автомобили ще се осъществява от общинско предприятие „Градска мобилност“. В тримесечен срок от влизането в сила на нормативния документ за въвеждане на платено паркиране в Сливен, общинската администрация трябва да предприеме действия по създаване на предприятието, разчертаването на зоната и поставянето на знаците.

Необходимите средства на Община Сливен за въвеждане на т.нар. „синя зона” са около 600 хиляди лева, като възвръщаемостта им се очаква да се случи за по-малко от година. Сумата включва закупуване на автомобил „паяк” и други два автомобила за поставяне на скобите на превозните средства, разчертаването, изграждане на информационна система и оборудване на техническия център.

Таксите на платената зона ще бъдат определени с решение на Общинския съвет.

29.09.2016г.