» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен получи награда „Златен ключ“ за 2016 г. от Програма Достъп до Информация

28 September 2016 19:07, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 653
...

Община Сливен получи голямата награда „Златен ключ“ и грамота в категория „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“. Това стана по време на 14-та церемония, организирана от Програма Достъп до Информация по повод 28 септември – Международен ден на правото да знам, който се отбелязва в повече от 50 страни по света. Церемонията беше открита от Гергана Жулева – изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация за България. Тя връчи отличието на Община Сливен на зам.-кмета Румен Иванов.

„От името на кмета на община Сливен Стефан Радев благодаря за наградата, която е много висока оценка и голямо признание за работата на всички служители на администрацията. Уверявам ви, че сред основните приоритети на ръководството е прозрачността и добрата организация за предоставянето на информация на гражданите“, каза Иванов. Той благодари на Програма Достъп до Информация и на всички служители на общината за всеотдайния труд.

Церемонията се състоя в Литературен клуб „Перото“ на НДК – София.

Целта на връчването на наградите е да се окуражават активни граждани, журналисти и неправителствени организации да упражняват правото си на достъп до информация, да се насърчават институциите да изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и да се посочат институциите, които нарушават правото на достъп до информация.

 

Photos

..............................