Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха дейностите по проект за услуги в Общностен център в Сливен

03 октомври 2016 17:21,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 561
...

Работна среща, във връзка с изпълнението на проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства в Сливен“, се състоя днес в кабинета на Стоян Марков, зам.-кмет „Икономическо развитие” в община Сливен. Общностният център се намира в детска градина „Теменуга” в кв. Ново село.

Проектът, на стойност от 588 000 лв, е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година. Участие в срещата взеха Пепа Чиликова, зам.-кмет „Хуманитарни дейност” и ръководител на проекта, екипът, назначен със заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев за организация, управление и успешното му реализиране, ресорният зам.-кмет Стоян Марков, както и началникът на отдел "Общинско развитие, програми и проекти" Митка Крълева. Бяха обсъдени дейностите, които предстоят през месеците до края на календарната година и графикът за тяхното изпълнение.

Договорът за безвъзмездна помощ между община Сливен и Управляващия орган на програмата е сключен през август 2016 година. Проектът включва комплекс от услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст и техните родители от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства.

Изпълнението му ще допринесе за развиване на устойчив модел за интегрирано предлагане на услуги за деца в ранна възраст и техните семейства, за подобряване достъпа до здравна грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, подобряване готовността на децата за включване в образователната система и предотвратяване на настаняването на деца в специализирани институции.

 

Снимки

...