Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЗАПОЧВА РАБОТА В СЛИВЕН

03 октомври 2016 17:13,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 7 години, брой четения: 1725
среща в ПХГ "Д. Дамянов"

От 30 септември в Сливен е доброволката от Китай Джао Паню - Пени, която ще преподава китайски език на деца и ученици в ПХГ „Дамян Дамянов”, ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков” и Седмичната детска градина „Калина”. Освен уроците, които тя ще води в училищата, при проявено желание може да се организира и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Пени е от провинция Хенан, намираща се в Централен Китай. В Сливен тя ще работи една година. Тя е първи доброволец от азиатската страна, който идва в града ни в резултат на сътрудничеството между ръководствата на сливенските учебни заведения с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

Днес доброволката има първи срещи в учебните заведения, в които ще работи. Освен часове по китайски език, нейната дейност ще бъде насочена към изграждане на клубове „Приятели на Китай” и организиране на различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език възрастни граждани на Сливен могат в срок до 7-ми октомври т.г. да направят заявки лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76.

 

Снимки

среща в ПХГ "Д. Дамянов"среща в ПХГ "Д. Дамянов"среща в ПХГ "Д. Дамянов"среща в ДГ "Калина"среща в ДГ "Калина"среща в ДГ "Калина"среща в ПГИ "проф. д-р Д. Табаков"среща в ПГИ "проф. д-р Д. Табаков"