Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва прием на заявления за ползване на социална услуга

03 октомври 2016 16:46,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 584

Община Сливен стартира прием на заявления от кандидат-потребители за ползване на социална услуга "Обществена трапезария" в изпълнение на проект "Осигуряване на топъл обяд в Община Сливен по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) BG05FMOP0013.002.

Проектът предвижда ежедневно предоставяне на топъл обяд на 3 000 лица от Община Сливен /гр.Сливен и населените места/, в периода от месец ноември 2016г.- 30.04.2017г., с обща продължителност до 6 /шест/ месеца. Топлият обяд ще бъде предоставян в предварително обявени пунктове по населени места.

 

Право да подават заявления-декларации за ползване на услугата за периода месец ноември 2016 г.- 30.04.2017 г. имат лицата, определени съгласно Наредба № РД-07-1 от 4 април 2016 г. за реда и условията за определяне на целевите групи по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица:

Основна целева група: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция „Социално подпомагане“-Сливен; самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото или труда си и получават пенсии в минимални размери - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност; скитащи и бездомни деца и лица; лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от Допълнителни разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

При неполучен топъл обяд, който отговаря на сроковете и условията за съхранение, той ще бъде разпределян на представители от следната допълнителна целева група: лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, за отоплителния сезон, предхождащ предоставянето на помощта; майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД); лица и семействата, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от ЗСПД; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД; лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение; лица и семейства, настанени в приюти и домове за временно настаняване. конкретни представители от първоначалната целева група, които не са включени в основния списък на съответната трапезария.

Документите за кандидатстване са: Заявление-декларация за ползване на услугата - /по образец/; - Документ за самоличност - /за справка/; Експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК/копие/.

Първоначален срок за подаване на документите – от 03 октомври до 14 октомври 2016 г.

Ще бъде извършен подбор, като списък с одобрените кандидат-потребители на услугата ще бъде качен на сайта на общината и изнесен на информационното табло в деловодството на Община Сливен и в кметството на съответното населено място.

Процедурата за прием на документи за кандидат-потребители продължава през целия период на реализирането на проекта, като лицата, подали заявления-декларации след 14 октомври 2016г. и попадащи в горепосочените целеви групи, ще бъдат включени допълнително при наличие на свободни места.

Заявления-декларации за кандидатстване за социалната услуга „Обществена трапезария” следва да се подават в Център за административно-информационно обслужване на Община Сливен или в кметството на съответното населено място.

 

03.10.2016 г.