Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

30 години от създаването си отбеляза ДЮФА „Загорчета“ – гр. Нова Загора

10 октомври 2016 10:28,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 863
Снимка 1

На 08.10.2016 г. в театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков -1870“ – гр. Нова Загора Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Загорчета” изнесе юбилеен концерт по повод 30-годишнината от своето създаване. Главен художествен ръководител на ансамбъла е Енчо Енчев, а ръководител на оркестъра е Тяньо Михов.

Сред гостите на концерта беше заместник областният управител Веска Вълчева. Тя поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Татяна Петкова. В него се казва: „Изключително съм щастлива, че през тези десетилетия Вие успявате да опазите, да съхраните и да популяризирате българския фолклор и българските традиции. Всичко това е плод на дълги репетиции и много усилия. Затова днес искам да изкажа своята признателност към ръководителя на ансамбъла и към младите танцьорите, които с трудолюбието си допринасят за развитието и утвърждаването на нашия фолклор.“

На сцената оживяваха картини от различни български обичаи, представени с голямо майсторство от танцьорите. Своето изпълнение поднесоха и ветераните от „Загорчетата”, завърнали се от различни краища на страната специално за повода. Концерт-спектакълът завърши с емблематичния на ДЮФА „Загорчета” тракийски танц „Ха тропнете да тропнем”, Беше изнесена юбилейна торта под музиката на „Многая лета”. Рождениците духнаха свещичките с пожелание за вдъхновение, нови успехи и безброй неповторими мигове на сцената.