» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

От началото на мандата на Стефан Радев Община Сливен работи по 21 големи проекта за над 32 милиона лева

18 October 2016 11:25, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 664
Стоян Марков

От началото на мандата на кмета Стефан Радев Община Сливен има подготвени, подадени и се изпълняват 21 големи проекта на обща стойност за над 32 млн. лева. За това информира на пресконференция зам.-кметът по икономическо развитие Стоян Марков. В това число е и сумата от проекти, включени в Инвестиционната програма. Проектите са почти по всички оперативни програми, които се изпълняват в момента.

Към месец октомври 2016 г. тече оценяването на три проекта от Инвестиционната програма – за интегрирания градски транспорт, за подобряването на образователна инфраструктура с ремонт на четири детски градини и подобряване на градската среда, отнасящ се за река Асеновска и квартал ”Република”.

Тече подготовката и на последните два проекта по Инвестиционната програма - за предоставяне на социални услуги с два обекта - Център за временно настаняване на бездомни лица и Кризисен център за жертви на домашно насилие, и проектът за подобряване на културната инфраструктура на Сливен, отнасящ се за ремонт на зала „Сирак Скитник”. Тези два проекта ще бъдат подадени през 2017 г.

С реализацията на Инвестиционната програма на общината ще бъде подобрено състоянието на девет общински обекта, като в тази цифра не влизат обектите, които са заложени в проекта за градски транспорт.

„Тук става въпрос за доставка на 27 нови автобуса, подобряване на състоянието и достъпността на 143 спирки, поставяне на 40 нови спиркови навеса, изграждане на 6 нови големи възлови и крайни спирки в град Сливен, 8 пункта за продажба на билети, изграждане на веломрежа с над 10 км нови и обновени велоалеи, подновяване ремонтна база и изграждане на нова автомивка на общинското предприятие Пътнически превози и т.н.“, допълни Стоян Марков.