» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министерството на спорта отпуска над 630 000 лв. за залата по борба на Станка Златева

21 October 2016 17:39,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 677
...

Министерството на младежта и спорта отпуска 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. Това обяви лично министър Красен Кралев по време на пресконференция с участието на кмета на Сливен Стефан Радев и Станка Златева. На брифинга присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, изявени спортисти и техните треньори, журналисти.

 

„След изграждането на големи спортни зали като Арена Армеец, Колодрума, Булстрад Арена, Арена Бургас, които са на много високо европейско ниво, политиката ни е насочена към реконструкцията на съществуващите съоръжения и към изграждане на по-малки тренировъчни зали.

В момента имаме дефицит при залите за подготовка, затова с огромно удоволствие подкрепихме проекта на Станка Златева“, каза министърът.

 

Новата зала е в плановете на федерацията по борба за реформа в спорта и ще бъде един от 6-те национални центрове, в които ще се провежда подготовка и състезания от вътрешния календар.

 

Кметът Стефан Радев припомни, че по решение на ОбС-Сливен голямата българска спортистка получи безвъзмездно от общината терен от 1250 кв.м. за строителство на спортното съоръжение.

 

Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис. Станка Златева обяви намерението си да довърши изграждането на още един тепих и сервизни помещения, необходими за тренировъчната дейност на спортистите.

 

Министър Кралев обяви, че днес е обявена обществената поръчка за избор на строител и се надява до 6 месеца сдружение "Спортен клуб по борба - Станка Златева" да разполага с новата придобивка. „Надяваме се да върнем старата слава на българските борци”, каза Кралев.

 

В Сливен министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Сливен Стефан Радев наградиха днес спортисти с високи постижения, извоювали титли и медали през годината от световни, европейски и балкански първенства, в чест на празника на Сливен – Димитровден.

 

 

Photos

......