Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветя на гроба на Стефан Панаретов по повод 85-та годишнина от смъртта му

24 октомври 2016 14:04,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 529
Снимка 1

На 21.10.2016 г. посланик Тихомир Стойчев и дипломати от посолството на Република България във Вашингтон положиха цветя на гроба на Стефан Панаретов.

Цветята бяха положени от името на областния управител на област Сливен Татяна Петкова, сливенската общественост и мисията ни в САЩ.

От 2010 г. насам Министерство на външните работи на Република България съдейства на Областна администрация Сливен за осъществяването на инициативата, превърнала се в традиция - отбелязване на годишнината от кончината на Стефан Панаретов Хаджиилиев - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките. На 19 октомври 2016 г. се навършиха 85 години от смъртта на родения в Сливен български дипломат, посветил значителна част от живота си на развитието на двустранните отношения между България и Съединените щати.

Посланик Стойчев с грама информира областния управител, че молбата й за отбелязване на годишнината и полагане на цветя на гроба на Стефан Панаретов, е удовлетворена.

Татяна Петкова изразява своята благодарност към посланик Тихомир Стойчев, служителите на посолството ни в САЩ и Чавдар Жечев - директор на Дирекция „Америка“ в Министерство на външните работи за оказаното съдействие.