Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МКБТХ организира дискусионен форум: „Трафикът на хора – рискове, предизвикателства и нови форми на експлоатация”

26 октомври 2016 08:15,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 462
...

Местната комисия за борба с трафика на хора организира дискусионен форум:

„Трафикът на хора – рискове, предизвикателства и нови форми на експлоатация”

 

В изпълнение на Националната и Местна програми за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2016 г. на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерски съвет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), Сливен организира дискусионен форум с цел обучение на социални работници, здравни медиатори и здравни работници от училищните здравни кабинети, на тема „Трафикът на хора – рискове, предизвикателства и нови форми на експлоатация”.

Лектор на дискусионния форум беше д-р Росанка Венелинова, психиатър, изпълнителен директор на фондация „Център Надя” – партньорска организация в изпълнението на проект VICTOR – „Трафикът на деца – наша отговорност”, както и проекти за работа с бежанци и търсещи убежище в Република България.

В рамките на събитието бяха представени три документални филма, продуцирани от Националната комисия за борба с трафика на хора, които акцентират върху новите форми на експлоатация при трафика на хора: с цел отнемане на органи, тъкани, клетки или телесни течности; с цел принудителни бракове и с цел сексуална експлоатация на момчета и мъже.

Оперативните цели на дискусионния форум са повишаване квалификацията на специалистите във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора и новите форми на експлоатация; споделяне на практически опит и подобряване на координацията и сътрудничеството; засилване на превенцията и укрепване на капацитета в процеса на идентифициране, защита и подпомагане на жертви на трафик.

Всички участници получиха наръчник „Превенция на трафика на хора сред ромското малцинство” и диск „Предай нататък”, предоставени от Националната комисия за борба с трафика на хора.

 

Снимки

...