Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков гостува на учредяването на ученически спортен клуб "Котел2010"

29 април 2010 14:33,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1083
снимка

На 28.04.2010 г. /четвъртък/ в гр. Котел се учреди ученически спортен клуб „Котел 2010”.

Гости на учредителното събрание бяха областният управител г-н Марин Кавръков, зам. областният управител г-н Христо Карабекиров, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова и г-н Николай Даков представител на министерството на спорта и физическото възпитание.

За председател на новоучредения ученически спортен клуб единодушно бе избран г-н Захари Христов. Той с много ентусиазъм пое поста и обеща да работи за координиране на дейностите между ученическия спортен клуб, държавната и местна власт.

Областният управител г-н Марин Кавръков поздрави учредителите и пожела да развиват и утвърждават извънучилищната спортна дейност, която е важен фактор за здравословното и физическо развитие на учениците. Областният управител сподели, че спорта не е политическа дисциплина, той обединява хората, а не ги разделя. Ако се привличат хората, които подкрепят идеята ще е по лесно да се обединят децата. Това, което се прави е хубаво и затова областна администрация винаги ще помага.

Целта на ученическия спортен клуб е пълноценно да се използва свободното време на учениците и чрез организираната дейност да се противодейства на пороците на днешното време- тютюнопушене, наркомания и други социални деформации.

Ще се спазва правилото за свободен избор на форми на спортуване- групи, секции, отбори и др. Ще се организират ученически игри, състезания, турнири и спортни празници.

Г-н Николай Даков представи възможностите на програмата „Спор за деца в свободното време” и възможностите за кандидатстване за финансиране през следващата година.

Той направи и първия подарък на новоучредения клуб спортни екипи и баскетболни топки.

Много спортни успехи пожелаваме на ученическия клуб „Котел 2010”

Снимки

снимка