Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 3 май, понеделник, политическия кабинет на областна администрация Сливен присъства на официалната церемония...

04 май 2010 09:31,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1010
111

На 3 май, понеделник, политическия кабинет на областна администрация Сливен присъства на официалната церемония по стартирането на строителството за изграждането на ЛОТ 2 на автомагистрала “Тракия” .

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев направиха символичната първа копка на един от най-важните инфраструктурни проекти с национално значение – ЛОТ 2 от автомагистрала “Тракия”.

Общата дължина на ЛОТ 2 Стара загора – Нова Загора е 31,8 км. (от км 210+100 до км 241+900). В изпълнение на проекта ще бъдат изградени по 2 ленти за движение във всяка посока.

Изпълнител на проекта е Обединение „Магистрала Трейс” с водещ партньор “Трейс Груп Холд” АД. Стойността на обекта е 137.868 мил. лв. Проекта се изгражда по Оперативна програма “Транспорт” 2007 – 2013 г.

Строителният надзор се изпълнява от „Пътинвестинженеринг” АД.

 

Модернизирането на пътната инфраструктурата е основен приоритет на българското правителство и е от особено значение за цялостното на икономическото развитие на България и подобряване на инвестиционния климат.

Снимки

112113