Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк са събрани повече от 3000 лева

04 ноември 2016 15:24,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 549

За възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк са събрани повече от 3000 лева

 

Във връзка с инициативата на община Сливен за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен досега са събрани 3004,94 лв. и 0.06 евро. От тях: 587,45 лв. са постъпили в дарителската сметка на община Сливен; 137,49 и 0.06 евро от кутията за дарения; 930 лв. събрани от разпродажбата на картини и фотоси по време на благотворителната изложба за набиране на средства за паметника, организирана от общината, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” и Обществен дарителски фонд – Сливен на 25 октомври в ДТ „Стефан Киров”; 1350 лв. - дарение от Иван Начев – носител на наградата на Община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2016 година.

 

Инициативен граждански комитет, с председател Пепа Чиликова, заместник-кмет на община Сливен, се обръща към гражданите за подкрепа на делото за възстановяване на почти разрушения войнишки паметник:

 

Отворено писмо до гражданите на община Сливен

 

Уважаеми госпожи и господа,

 

Обръщаме се към Вас с надежда да подкрепите инициативата “Първите хиляда”, създадена с цел набиране на средства за съхраняване и възстановяване на Паметника на 6-ти артилерийски полк и насочена към дарители-частни лица.

 

Целта ни е набирането на 10 000 лв. (десет хиляди лева), необходими за стартиране на най-належащите мероприятия по опазване на паметника в навечерието на предстоящия зимен сезон!

 

Поканени сте да се включите в кампанията със сума според възможностите си. Всички дарители, включили се в инициативата с принос над 10 (десет лева), ще получат грамота за своята подкрепа, а имената им ще бъдат изписани в нарочен пергамент, който ще бъде положен в капсула в основата на паметника.

 

Вярваме, че нашата родолюбива инициатива ще намери отклик