» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Стефан Радев: От година обяснявам рисковете пред Сливен

09 November 2016 18:53, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 725
---

„От една година говоря в какво състояние беше нашата община. Изненадвам се, че трябваше да дойдат изборите, за да стане ясно какво съм говорил.” Това заяви пред журналисти днес кметът на Сливен Стефан Радев. Повод за изказването му бяха коментари и интерпретации на изразената вчера позиция за запазване на политическата стабилност в България.

„Тълкуването на думите ми се използва за политически цели“, каза той.

По думите му тези рискове все още съществуват, макар и да са редуцирани заради работата на новото общинско ръководството. „Поне със задълженията по капиталови разходи смятаме, че ако не сме решили тотално въпроса, то поне сме намалили много годишните плащания за главници и лихви за достатъчно дълъг период”, каза Радев.

 

„За финансовите проблеми на Общината сме говорили много, много пъти през годината. Без помощта на правителството много трудно бихме се справили с излизането от тази ситуация и с гарантиране на нормалното функциониране на Общината. Хората имат много очаквания от предстоящите избори - свързани не само с кандидат-президентските двойки, но и с местни политики. Всеки вкарва своите си емоции. За нас е важно в държавата да има стабилност и спокойствие, защото ние сме една от общините, които най-много биха пострадали при политическа нестабилност.

Тази една година аз съм благодарен за работата, която имахме с правителството за средствата, които получихме или бяха гласувани да получим. За завършване на водния цикъл в Сливен се отпуснаха 1.5 млн, за кръстовището на Розова градина – 3 милиона и за инфраструктурата на населените места – 1 милион. Това са 5 милиона и половина. Припомнете ми кога за последно Община Сливен е получавала такива средства за една година, дори за един мандат! Няма как да не съм благодарен на правителството, няма как да не съм притеснен за общината, защото ние от първия ден на какви рискове сме изправени. Няма как да не искам в България да има политическа стабилност. Нека си спомним наследството на ген. Милев. Обяснявам всяка стъпка и действие, които правим. Затова още веднъж призовавам гражданите да са максимално активни на тези избори.“, каза кметът.