Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет ще разгледа 43 предложения на редовно заседание на 17 ноември

16 ноември 2016 17:03,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 579

Общинският съвет ще проведе редовно заседание на 17 ноември 2016 г., от 9 часа в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред на сесията са включени за разглеждане и решение 43 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това съобщи на редовната пресконференция председателят на общинския съвет Димитър Митев. В пресконференцията, по повод предстоящото заседание, взеха участие заместник-председателите на съвета Деян Дечев и Кирчо Димитров, както и Мариета Петкова - председател на постоянната комисия по инвестиционна политика и устройство на територията.

От името на ръководството на общинския съвет Митев поздрави новоизбраните президент и вицепрезидент на Република България Румен Радев и Илияна Йотова. „Дано успеят да бъдат обединители на нацията, защото в момента България се нуждае от стабилност и разум”, пожела Митев.

Сесията ще гласува „Наредба за упражняване правата на собственик на Община Сливен в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия”. Митев поясни, че тази наредба веднъж беше подложена на гласуване и не събра необходимото мнозинство. Общинската администрация е направила корекции. В наредбата са разписани ясни правила и критерии при провеждане на конкурси за избор на управители, както и редът и условията за сключването на договор за управление. Ясно са разграничени функциите на Общинския съвет, на кмета на общината, на органите на управление и представителите на общината в дружества със смесено участие. Изготвени са показатели за определяне възнаграждението на управителите, които са съобразени с печалбата на дружествата.

Мариета Петкова представи акцентите в „Наредба за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи на елементи от техническата инфраструктура на територията на Община Сливен, свързани с разкопаване на общински терени”. Петкова припомни, че повече от 15 години общината събираше такси за възстановяване на пътната настилка и тротоарите, но не беше достатъчно коректна при възстановяването им. Наредбата ще регламентира реда и условията за извършване на аварийните ремонти. Тези, които разкопават пътните настилки ще имат задължението да ги възстановят за собствена сметка. Ще се събира гаранционна сума в общината, която ще се връща след извършената работа в посочен от тях срок, каза общинската съветничка.

Ще бъде обсъдена информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Сливен за първото шестмесечие на 2016 година. Приходите са по-добри, съпоставими с 2015 година, недоборите също се събират, съобщи Кирчо Димитров.

На тази сесия съветниците ще гласуват продажба на над 800 дка земя в землището на с. Желю войвода. Земята е четвърта категория, кумасирана. Началната тръжна цена е над един милион лева. Сред точките за разглеждане са продажби на общински имоти, прекратяване на съсобственост, съгласуване и одобряване на подробни устройствени планове, отпускане на финансови средства и други важни за гражданите въпроси.

В сайта на общинския съвет вече са публикувани проект за промени на наредби, както и правилник за организация и работа на общинския съвет, които ще бъдат разглеждани на сесията на 16 декември. По изискване на нови законови разпоредби всички нормативни актове трябва да бъдат поместени в сайта в срок от един месец, а не както досега 14 дни, съобщи Димитър Митев.

Дневният ред, предложенията за сесията, както и протоколите от заседанията на Общинския съвет са поместени на електронната страница http://obs.sliven.bg/