Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха готовността за действия на Община Сливен през зимата

16 ноември 2016 18:00,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 519
Обсъдиха готовността за действия на Община Сливен през зимата

Готовността на Община Сливен за нормалното функциониране на детски, учебни и социални заведения, спортни зали, културни институции, читалища и други общински структури през зимата беше обсъдена на работна среща, ръководена от заместник-кмета инж. Стефан Кондузов. На нея бяха съгласувани действията на длъжностните лица от администрацията, регламентирани в заповедта на кмета Стефан Радев. Целта е повишаване готовността на Общината за зимния сезон и предприемане на превантивни мерки за ограничаване и намаляване на последствията за населението, както и осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите.

 

Независимо, че за четири заведения не е приключила процедурата за доставчик на гориво, Oбщината има решение за минималните запаси за осигуряване топлината в помещенията. Създадена е организация за своевременна реакция при възникване на ситуация да бъдат доставени стоки и услуги от първа необходимост за населението. Предвидени са средства за допълнителни разходи при необходимост за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни и спасителни работи в общината.

 

На база анализа и изводите от предишни сезони, отново се прие, че при възникване на сложна зимна обстановка, приоритетно ще се почистват тези участъци от общинската пътната мрежа и улиците в града, които водят до основни инфраструктурни обекти на електропреносната, водоснабдителната и съобщителна мрежа, здравни и учебни заведения, както и до обекти с непрекъснат режим на производство, до населени места, останали без стоки от първа необходимост и нуждаещо се от спешна медицинска помощ население.

Във връзка с повишаване готовността на Общината за сезона се провеждат поредица от съвещания, срещи, заседания и проверки, посочи инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи” в Община Сливен и секретар на Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия.

 

 

16.11.2016 г.

Снимки

Обсъдиха готовността за действия на Община Сливен през зиматаОбсъдиха готовността за действия на Община Сливен през зимата