» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Татяна Петкова посети Деня на отворените врати във в.ф. 22220

17 November 2016 13:32,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 843
Снимка 1

На 17.11.2016 г. областният управител Татяна Петкова посети военно формирование 22 220 в Сливен в рамките на Деня на отворените врати във формированието. Той се организира по повод Празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

Петкова беше посрещната от подп. Данчо Николов – заместник-командир на в.ф. 22 220, и майор Жанет Господинова – началник отдел „Административен“.

Областният управител връчи поздравителен адрес по повод празника, в който се казва: „И днес Сухопътните войски са гръбнакът на Въоръжените ни сили, като продължават с чест, достойнство и голям професионализъм да изпълняват отговорни и рискови мисии. Дълбоко убедена съм, че и занапред ще осигурявате отбраната на страната, ще допринасяте за укрепването на мира и сигурността и ще подпомагате населението при бедствия и аварии.“ Тя пожела на военнослужещите здраве, успехи и още по-високи резултати във високоотговорната им дейност.

Петкова и домакините разгледаха музея към поделението и параклиса.

Денят на отворените врати започна със строй на личния състав, приемане на знамето, празнично слово от подп. Николов, прочитане на заповед за награждаване на военнослужещи и преминаване в тържествен марш на личния състав.

През днешния ден много ученици от цялата област имаха възможността да посетят поделението, да се качат в танковете и да разгледат лекото и тежко въоръжение. В полевата кухня беше сготвена традиционната войнишка боб чорба, която всички посетители опитаха. За доброто настроение на гостите се погрижи Военният духов оркестър на в.ф. 22 220.

По-късно празникът продължи със спортни състезания на военния стадион. В надпреварите по дърпане на УАЗ с въже, носене на ранени с носилка, разглобяване и сглобяване на автомат Калашников се включиха отбори от военнослужещи. Победителите получиха и награди.

На концерта във Военния клуб в Сливен снощи Военният духов оркестър изпълни възроденият през тази година марш „Снежний Люботрън” – един от маршовете, съпътствали бойния път на славния 11-ти сливенски пехотен полк, а военнослужещи от формированието имаха възможността да се изявят чрез своите таланти.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9