Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова посети Деня на отворените врати във в.ф. 22220

17 ноември 2016 13:32,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 903
Снимка 1

На 17.11.2016 г. областният управител Татяна Петкова посети военно формирование 22 220 в Сливен в рамките на Деня на отворените врати във формированието. Той се организира по повод Празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

Петкова беше посрещната от подп. Данчо Николов – заместник-командир на в.ф. 22 220, и майор Жанет Господинова – началник отдел „Административен“.

Областният управител връчи поздравителен адрес по повод празника, в който се казва: „И днес Сухопътните войски са гръбнакът на Въоръжените ни сили, като продължават с чест, достойнство и голям професионализъм да изпълняват отговорни и рискови мисии. Дълбоко убедена съм, че и занапред ще осигурявате отбраната на страната, ще допринасяте за укрепването на мира и сигурността и ще подпомагате населението при бедствия и аварии.“ Тя пожела на военнослужещите здраве, успехи и още по-високи резултати във високоотговорната им дейност.

Петкова и домакините разгледаха музея към поделението и параклиса.

Денят на отворените врати започна със строй на личния състав, приемане на знамето, празнично слово от подп. Николов, прочитане на заповед за награждаване на военнослужещи и преминаване в тържествен марш на личния състав.

През днешния ден много ученици от цялата област имаха възможността да посетят поделението, да се качат в танковете и да разгледат лекото и тежко въоръжение. В полевата кухня беше сготвена традиционната войнишка боб чорба, която всички посетители опитаха. За доброто настроение на гостите се погрижи Военният духов оркестър на в.ф. 22 220.

По-късно празникът продължи със спортни състезания на военния стадион. В надпреварите по дърпане на УАЗ с въже, носене на ранени с носилка, разглобяване и сглобяване на автомат Калашников се включиха отбори от военнослужещи. Победителите получиха и награди.

На концерта във Военния клуб в Сливен снощи Военният духов оркестър изпълни възроденият през тази година марш „Снежний Люботрън” – един от маршовете, съпътствали бойния път на славния 11-ти сливенски пехотен полк, а военнослужещи от формированието имаха възможността да се изявят чрез своите таланти.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9