Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет прие две нови наредби на сесия днес

17 ноември 2016 15:21,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 667

Сесията започна с поздравления към новоизбраните президент и вицепрезидент на Република България Румен Радев и Илияна Йотова. Председателят на общинския съвет Димитър Митев пожела на новата президентска двойка да бъде обединител на нацията, защото в момента България се нуждае от стабилност и разум.

Кметът Стефан Радев също честити на Румен Радев и партиите, които застанаха зад него и го издигнаха за президент. Кметът на Сливен изрази надежда изборът да е за доброто за България. „Следващите месеци ще са трудни”, посочи Радев и отправи призив към общинските съветници да бъдат отговорни в работата си.

Общинският съвет прие днес две нови наредби и не гласуваха предложеното от общинския съветник Момчил Пантелеев допълнение към приетата през септември Наредба за местните данъци и такси.

Администрацията ще работи по два нови нормативни акта - „Наредба за упражняване правата на собственик на Община Сливен в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия” и „Наредба за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи на елементи от техническата инфраструктура на територията на Община Сливен, свързани с разкопаване на общински терени”.

Общинският съвет отмени свое решение от 2014 година и откри процедура за провеждане на публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на имот в XI-то СУ „Константин Константинов” за зъболекарски кабинет. Условието на търга е участниците в него да са дентални лекари с придобита специалност „Дентална медицина” и да имат сключен договор с НЗОК за „Дентална медицина”.

Прието бе да се учреди безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години на сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004” върху недвижими имоти, частна общинска собственост в кв. „Стоян Заимов“ .

Общинският съвет на заседание днес разгледа общо 43 точки. Сред тях бяха изменение на бюджета на общината, продажба на общински имоти, прекратяване на съсобственост, съгласуване и одобряване на подробни устройствени планове, отпускане на финансови средства и други важни за гражданите въпроси.

Протоколите от заседанията на Общинския съвет ще бъдат поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/. и гражданите ще могат да се информират, както за взетите вече решения, така и за вота на всеки един от съветниците.