Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев посрещна посланика на Япония у нас Шиничи Яманака

17 ноември 2016 18:41,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 671
Кметът Стефан Радев посрещна посланика на Япония у нас Шиничи Яманака

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в кабинета си посланика на Япония у нас Негово превъзходителство Шиничи Яманака. Той беше придружаван от съпругата си Юко Яманака и Мивако Кибаяши, културен аташе в посолството на Япония.

Посланик Яманака е в Сливен по повод откриването на фотоизложбата „ARIGATO JAPAN” в Художествена галерия „Димитър Добрович”. Събитието е част от Дните на японската култура в България.

По време на разговорите бяха дискутирани възможностите за културен обмен и сътрудничеството между двете страни. Беше отчетено доброто партньорство между Сливен и Япония, благодарение на японското предприятие „Язаки”, което е било причината в града да бъде организирано културно събитие по случай Дните на японската култура в страната ни.

„В Сливен японската компания имаше желание да се проведе културно събитие. Решихме в рамките на Дните на японската култура да организираме изложба в града”, каза посланик Яманака, който посещава Сливен за първи път.

Пред журналисти той отчете срещата си с кмета Стефан Радев, заместник – кмета Пепа Чиликова и директора на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” Милена Чолакова като ползотворна. Посланикът сподели, че тя е преминала много приятно и изрази надежда, че в Сливен ще бъдат организирани още мероприятия, свързани с японската култура.

Кметът Стефан Радев сподели пред своя гост, че е уверен в осъществяването на още по-успешни бъдещи партньорства между двете страни. Според него обмяната на опит в сферата на културата и образованието помага за опознаването на традициите между двата народа.

Шиничи Яманака е извънреден и пълномощен посланик на Япония в България от 2016 година. Работил е в Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

 

17.11.2016 г.

Снимки

Кметът Стефан Радев посрещна посланика на Япония у нас Шиничи Яманака