Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои разработването на Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците

21 ноември 2016 15:40,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 697
Снимка 1

На 21.11.2016 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща, водена от областния управител Татяна Петкова. Тя беше организирана във връзка с една от разпоредбите на новия Закон за предучилищното и училищно образование. Според тази разпоредба областният управител организира разработването на областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците въз основа на анализ на потребностите от подкрепа във всяка община на територията на областта. Стратегията включва и описание на предизвикателствата, стратегическите цели и необходимите дейности в областта на подкрепата. Всяка община от своя страна разработва общинска стратегия, която се приема от съответния общински съвет. Периодът на действие на документите е 2 години.

Участници в срещата бяха експерти от Областна администрация Сливен, четирите общини на територията на областта, РУО-Сливен, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – Сливен и Център за подкрепа на личностно развитие – Котел.

Разпределени бяха конкретните задачи и бяха определени сроковете за изпълнението им, екипът, който ще работи по стратегическите документи и бяха обсъдени други въпроси от оперативен порядък.

Снимки

Снимка 2Снимка 3