» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започна Седмица на отворените врати до паметника на Шести артилерийски полк

22 November 2016 09:23,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 686
Започна Седмица на отворените врати до паметника на Шести артилерийски полк

От 21 до 28 ноември се провежда Седмица на отворените врати, през която ще бъде осигурен свободен достъп до паметника на Шести артилерийски полк в Сливен, намиращ се в бившия Зенитен полк. Проявата е част от кампанията за спасяване на паметника, зад която застанаха Инициативен комитет и Община Сливен.

Инициативите продължават с благотворителен концерт на 23 ноември 2016 г. от 18 часа в спортна зала "Васил Левски". В концерта ще участват малки таланти от детски градини от Сливен, спортни клубове, млади певци и др. Билети може да се купят на каса в спортната зала в деня на концерта. Цената на билета е 3 лева.

През месец декември ще се проведе още благотворителен спектакъл за деца от детските градини, в който ще участва театралната трупа към Арт-център "Седем". Ще се състои и благотворителен концерт за ученици с участието на таланти от Училището по китара на Найден Дойнов и млади певци от школата на Мария Желева.

Инициативният комитет, чийто председател е заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова, благодари на всички, които подкрепят кампанията за набиране на средства за възстановяване на паметника. Събраната до момента сума възлиза на 8 005 лева. Преди дни беше преведено дарение от 3 хиляди лева. Зад каузата застанаха и родолюбиви сливенци в Чикаго, които организираха благотворителна вечер. 1 456 лева от благородното събитие бяха преведени по сметката на Община Сливен, открита по повод благотворителната кампания.

Средствата се набират в урни във фоайето на централния вход на сградата на община Сливен и чрез дарителската сметка:

IBAN: BG73FINV91508416216422

BIC: FINVBGSF

Код: 445100

Първа инвестиционна банка АД – клон Сливен

Титуляр - Община Сливен.

 

 

22.11.2016 г.