» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Дискусионен форум „Трафик на хора с цел принудителни фиктивни бракове в контекста на новите форми на експлоатация”

22 November 2016 14:01,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 680
Дискусионен форум „Трафик на хора с цел принудителни фиктивни бракове в контекста на новите форми на експлоатация”

На 24.11.2016 г. в гр. Бургас ще се проведе дискусионен форум на тема „Трафик на хора с цел принудителни фиктивни бракове в контекста на новите форми на експлоатация”. Форумът се организира от Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Бургас и Сливен.

Дискусионният форум има за цел споделяне на опит от професионалисти по случаи на фиктивни бракове на български граждани с граждани на трети страни и участието на организирани престъпни групи в тази дейност. Цел на форума е също да се очертаят тенденциите и мащаба на това ново явление, правната рамка, в която може да се търси наказателна отговорност и евентуална необходимост от промени в правната уредба. Дискусионният форум ще фокусира вниманието на професионалистите и обществеността върху проблема и ще повиши чувствителността им с цел навременно идентифициране и подкрепа на потенциални и реални жертви на това престъпление.

За участие ще бъдат поканени специалисти от полицейските служби, прокуратурата, социалните служби и неправителствени организации на регионално и национално ниво, както и експерти от НКБТХ и МКБТХ, които имат опит в работата със случаи на принудителни фиктивни бракове, уговорени бракове на непълнолетни и други случаи, при които се нарушават основни човешки права и се използва уязвимостта на хора с цел злоупотреба и различни видове експлоатация.