Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 800 души се обединиха за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

23 ноември 2016 22:06,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 941
„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”

Над 800 души присъстваха на благотворителния концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”, който се състоя в спортна зала "Васил Левски" в Сливен. Събитието бе организирано от Общината, с подкрепата на Инициативен комитет и Обществен дарителски фонд - Сливен. То беше част от кампанията за събиране на средства за възстановяване на паметника, който се намира в бившия Зенитен полк.

В концерта участваха малки таланти от Сливен, които в продължение на час и половина пяха, танцуваха и демонстрираха спортни умения.

В спортна зала "Васил Левски" се изявиха децата от детска градина „Папазян”, с художествен ръководител Йорданка Желязкова, които изпълниха танца "Вдъхновение", децата от детска градина "Детски рай", с ръководител Радка Янева, които показаха танца "Старият бряст", децата от Школа по народно пеене ”Славейче”, с ръководител Петя Григорова, и "Мажоретен състав” при ОУ „Елисавета Багряна, с ръководител Даниела Павлова. Демонстрация по борба направиха състезателите от Армейски клуб „Борба”, с треньор Борислав Добрев. След тях своите умения показаха и децата от Спортен клуб по „Художествена гимнастика - Сливен”, с треньор Кремена Искренова. В програмата на концерта „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” участваха още танцьори от Клуб по спортни танци „Сливен”, с треньор Цанка Иванова, деца от балет „Барби” при Военен клуб – Сливен, с художествен ръководител Силвия Терзиева, изпълнител на Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб-Сливен, с музикален педагог Елена Пеева, танцьори от Клуб по спортни танци „Туида”, с ръководител Йовита Пенчева, и детски фолклорен ансамбъл „Българче” при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър”, с художествени ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова. Междувременно свои картини бяха подредили деца от Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс. Концертът завърши с изпълнението на песента „Моя страна, моя България”, която изправи на крака зрителите.

Благотворителното събитие в спортна зала "Васил Левски" беше организирано на 23 ноември, когато на същата дата през 1924 г. е открит паметникът на славния Шести артилерийски полк. Сумата от продажба на билети е над 2 000 лева. С организирането на концерта и набраните средства преди това, общата сума от дарения е около 10 хиляди лева, които бяха необходими за стартиране на най-належащите мероприятия по опазване на паметника в навечерието на предстоящия зимен сезон.

Сред многобройната публика бяха кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" Милена Чолакова и др.

Община Сливен и група общественици започнаха кампанията за набиране на средства за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в края на август тази година. В помощ на каузата беше създаден Инициативен комитет, чийто председател е Пепа Чиликова, заместник-кмет по хуманитарни дейности.

Следващите събития за набиране на средства за възстановяване на паметника са през месец декември. Предвиждат се благотворителен спектакъл за деца от детските градини, в който ще участва театралната трупа към Арт-център "Седем", и благотворителен концерт за ученици с участието на таланти от Училището по китара на Найден Дойнов и млади певци от школата на Мария Желева.

 

23.11.2016г.

Снимки

„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”„Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”