Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен отчита много добри резултати от превенцията и справяне с критични ситуации през последната година

24 ноември 2016 09:53,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 652
Община Сливен отчита много добри резултати от превенцията и справяне с критични ситуации през последната година

През последната една година на 17 обекта са възложени и изпълнени спешни и неотложни аварийно-възстановителни работи с въвеждане на плана за защита при бедствия. Това информира инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен.

Тя съобщи, че са укрепени седем мостови съоръжения. Изпълнени са брегоукрепителни и брегозащитни мероприятия на над 7 км брегова ивица и изградени корекции. Почистени са над 4 000 метра речни корита в шест населени места. Продължават работите по почистване на отводнителни съоръжения и речни корита в още пет населени места. През последната една година са насочени усилия към решаване на дългогодишни проблеми по отводняване на улици и кръстовища, възстановяване на шахти, изграждане на дъждоприемни решетки на уличното платно, възстановяване проводимост на водостоци за нормално отвеждане и заустване на водите. Своевременно са овладяни свлачищните процеси на единствения път за село Зайчаре и възникналото свлачище на общинския път Бяла-Новачево. С цел трайно възстановяване на база проектно решение е възстановен колектор на река Новоселска с постигнат висок екологичен ефект. Ликвидирани са повече от 30 критични участъци от пропадания на тротоарни и други площи в града.

Началникът на отдел "Сигурност и управление при кризи" каза, че за една година са обработени близо 1 400 сигнала на граждани и ведомства. Най-често са подавани сигнали за ВиК аварии, нарушаване на обществения ред - неправилно паркирали автомобили, шум от музика и др., проблем с бездомни и домашни кучета и др. Най-голям процент, над 50 % от общия брой, са сигнали с несъществен характер за предприемане на ответна реакция от страна на общинска администрация. Възникналите критични ситуации при наводнение, обледявания, ветрове и т.н, за които са регистрирани обаждания, са 130. Всички сигнали от компетенцията на Община Сливен са решени.

 

Инж. Снежана Кънева коментира, че като подчертан приоритет на управлението на Община Сливен за справяне с критични ситуации и превенция при бедствия за недопускане заплаха за хората и инфраструктурата, резултатите са много добри. "Животът на хората не беше застрашен в степен, при която да е налице пряка заплаха за живота им с фатален изход, независимо от възникналите критични и сложни ситуации. Добрата и коректна координация при възникване на ситуации и превенция, както и взаимоотношенията с дружествата, включени в разчета на общинския план за защита при бедствия, са основа и добра гаранция за резултатите. Своевременно предприетите мерки водят не само до разхода на по-малък финансов ресурс, но и навременна превенция по отношение риска за населението и инфраструктурата", каза още тя.

 

 

24.11.2016г.