» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен съдейства за безплатни стоматологични прегледи на потребители в социални центрове

06 December 2016 12:58, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 624
---

Община Сливен съдейства за провеждането на безплатни стоматологични прегледи на потребители, настанени в социални заведения. Два екипа от специалисти от веригата дентални клиники „ЕО Дент“-София преглеждаха в Дневния център за възрастни хора с психични увреждания, Дневния център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни с увреждания, ДГ „Зорница”, Защитено жилище за хора с умствена изостаналост 1 и 2, Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания, както и на потребителите в дома на селище „Качулка”.

 

„Прегледите са част от ангажимента ни за осигуряване на по-високо качество на предлаганите социални услуги в общината. Важна е грижата за живота и здравето на хората и съм благодарен за възможността да бъде осигурено безплатно стоматологично обслужване на потребителите“, каза кметът на община Сливен Стефан Радев.

 

Зам.-кметът Пепа Чиликова съобщи, че са прегледани над 340 души. „Това е уязвима и специфична група от наши съграждани, които са потребители на социални услуги. С екипа за извършването на прегледите беше включен и психолог“, каза тя.

 

Очакват се резултатите от извършените прегледи. При необходимост от лечение на някой от потребителите, Общината ще осигури транспорт до клиниката в София. Пациентите ще бъдат лекувани безплатно.

 

„ЕО Дент” разполага със специализирана Детска дентална клиника за лечение на деца и юноши със специфични заболявания - аутизъм, детска церебрална парализа, интелектуални затруднения и други тежки заболявания и увреждания. Клиниката провежда безплатни прегледи и лечение за потребители на социални услуги и в други градове на страната.