» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен работи за подобряване на уличното движение в града

13 December 2016 13:48,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 606
...

До края на месеца община Сливен ще получи строително разрешение за поставянето на светофари, съобщи днес пред журналисти заместник-кметът по финансите Румен Иванов. „Имаме идеята да поставим светофари на Т-образно кръстовище на булевардите „Бургаско шосе” и „Стефан Стамболов”. Да се надяваме, че до март, април това ще се случи”, каза Иванов.

Комисията по транспорт ще разгледа и проект за изграждане на кръгово движение на кръстовището на бул. „Бургаско шосе” и ул. „Илинденско-преображенско въстание”, където в пиковите часове е много натоварено. Иванов изтъкна, че целта на общинското ръководство е да се подобри уличното движение в града. За реализирането на проектите ще се търсят средства.

Заместник-кметът съобщи още, че администрацията изготвя бюджета за 2017 година. Той поясни, че при съставянето на основния финансов документ на общината се спазват набелязаните мерки в оздравителната програма, въпреки че тя не е съгласувана от министъра на финансите.

До 30 декември Бюджетът трябва да бъде поместен в сайта на общината, след което ще се съгласува в министерството на финансите, поради причината, че сме в затруднено финансово положение.

 

13.12.2016г.