» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Образователен-информационен хепънинг за жителите на „Надежда“

14 December 2016 08:44,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 615

Втори образователно-информационен хепънинг за жителите на квартал „Надежда“ ще бъде организиран днес,14.12.2016 г., от сдружение Ромска академия за култура и образование с подкрепата на Община Сливен.

Инициативата е част от дейностите по проекта за социалното включване на роми и други уязвими групи, изпълняван в Сливен в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Една от целите на проекта е да информира жителите на квартала за ползите от образованието както и да мотивира родителите за включване на децата им още от ранна детска възраст в образователната система.

Оркестър „Карандила”, артисти в костюми на анимационни герои и доброволци на РАКО ще тръгнат в 11.00 ч. от Центъра за административно обслужване и ще преминат през няколко улици в квартала, където на три ключови места шествието ще спира за разговори схората и да разпространява информационни материали за проекта. През месец септември тази година започна строителството на детската градина в квартал „Надежда“, в която ще бъдат обхванати 152 деца на възраст от една до шест години. Очаква се инициатива като хепънинга да помогне за записването на децата, когато градината отвори врти.

“Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен” се изпълнява от Община Сливен в партньорство със сдружение “Ромска академия за култура и образование”, Фондация “Здравето на ромите” и Сдружение “Лекари на света” - клон Сливен.

За повече информация за Програма ЗОВ следете фейсбук-страницита й: :

https://www.facebook.com/ProgramRomaAndVulnerable/?ref=ts&fref=ts