Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал "Надежда" в Сливен

14 декември 2016 13:32,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 688
Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал

„Надявам се, че образователно-информационният хепънинг ще постигне целта си жителите на квартал „Надежда“ да бъдат по-информирани за ползите от образованието и да мотивира родителите за включване на децата им още от ранна детска възраст в образователната система“. Това заяви при откриването на втория образователно-информационен хепънинг в ромския квартал заместник-кметът на община Сливен Стоян Марков, който е и ръководител на проекта за социалното включване на роми и други уязвими групи, по който се организира проявата. Стоян Марков изрази задоволство, че в квартала вече започна строителството на сграда по проекта, в която ще се помещават обединено детско заведение, здравно-консултативен пункт и културно-образователен център. Присъстващите бяха приветствани и от заместник-кмета Пепа Чиликова, която заяви, че мястото на нашите деца е в детските градини и училищата. „Аз зная, че и Вие сте убедени в това. Радвам се, че този проект ще даде възможност да бъде изградена детска градина и културен център и да се оказва здравна подкрепа тук на място при Вас“, каза Чиликова.

В рамките на събитието беше организирано шествие и на ключови места се състояха беседи с жители на „Надежда“. Разпространяваха се и информационни материали. Шествието започна от Центъра за административно обслужване и премина през няколко улици в квартала. Включиха се оркестър „Карандила”, артисти в костюми на анимационни герои и доброволци.

„Това е част от нашия път в квартала, който трябва да извървим малко по малко, за да стигнем до интеграцията“, каза Стела Костова от сдружение “Ромска академия за култура и образование”.

Вторият образователно-информационен хепънинг беше организиран от сдружение „Ромска академия за култура и образование“, с подкрепата на Община Сливен. На събитието присъстваха още кметският наместник на квартал „Надежда“ Диана Делчева и представители на сдружение “Ромска академия за култура и образование”, Фондация “Здравето на ромите” и Сдружение “Лекари на света” - клон Сливен.

“Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен” се изпълнява в Сливен в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

14.12.2016г.

Снимки

Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал