» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал "Надежда" в Сливен

14 December 2016 13:32,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 687
Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал

„Надявам се, че образователно-информационният хепънинг ще постигне целта си жителите на квартал „Надежда“ да бъдат по-информирани за ползите от образованието и да мотивира родителите за включване на децата им още от ранна детска възраст в образователната система“. Това заяви при откриването на втория образователно-информационен хепънинг в ромския квартал заместник-кметът на община Сливен Стоян Марков, който е и ръководител на проекта за социалното включване на роми и други уязвими групи, по който се организира проявата. Стоян Марков изрази задоволство, че в квартала вече започна строителството на сграда по проекта, в която ще се помещават обединено детско заведение, здравно-консултативен пункт и културно-образователен център. Присъстващите бяха приветствани и от заместник-кмета Пепа Чиликова, която заяви, че мястото на нашите деца е в детските градини и училищата. „Аз зная, че и Вие сте убедени в това. Радвам се, че този проект ще даде възможност да бъде изградена детска градина и културен център и да се оказва здравна подкрепа тук на място при Вас“, каза Чиликова.

В рамките на събитието беше организирано шествие и на ключови места се състояха беседи с жители на „Надежда“. Разпространяваха се и информационни материали. Шествието започна от Центъра за административно обслужване и премина през няколко улици в квартала. Включиха се оркестър „Карандила”, артисти в костюми на анимационни герои и доброволци.

„Това е част от нашия път в квартала, който трябва да извървим малко по малко, за да стигнем до интеграцията“, каза Стела Костова от сдружение “Ромска академия за култура и образование”.

Вторият образователно-информационен хепънинг беше организиран от сдружение „Ромска академия за култура и образование“, с подкрепата на Община Сливен. На събитието присъстваха още кметският наместник на квартал „Надежда“ Диана Делчева и представители на сдружение “Ромска академия за култура и образование”, Фондация “Здравето на ромите” и Сдружение “Лекари на света” - клон Сливен.

“Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен” се изпълнява в Сливен в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

14.12.2016г.

Photos

Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал Информационен хепънинг за ползите от образованието се състоя в ромския квартал