» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 16 декември

14 December 2016 13:50,
Emission of: Municipal Council-Sliven 7 years ago, number of readings: 545

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 16 декември 2016 г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред на сесията са включени за разглеждане и решение 44 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това съобщи пред журналисти председателят на общинския съвет Димитър Митев. В редовната пресконференция, по повод предстоящото заседание, взеха участие заместник-председателите на съвета Деян Дечев и Кирчо Димитров.

Декемврийската сесия ще гласува изменения и допълнения в нормативната уредба на община Сливен. По думите на Димитър Митев добре е промените в актовете да се правят в края на годината, за да се работи по тях през новата година.

Важни решения, което ще вземе общинският съвет на тази сесия е за т.н. „синя зона”, за създаването на общинско предприятие за градска мобилност, приемането на наредба за електронен прием в детските заведения, както и промени в бюджета на общината. Съветниците ще гласуват декларация за недопускане на изграждане на бежански лагери на територията на общината. Ще бъде утвърден управител на ДКЦ 1, избран с конкурс. Димитър Митев прави промяна в правилника за работата на общинския съвет. Предложението му е за цялостно гласуване на бюджета, а не по параграфи.

Нормативните документи, дневният ред, предложенията за сесията, както и протоколите от проведените заседания на Общинския съвет са поместени на електронната страница http://obs.sliven.bg/.