» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министерският съвет отпусна 1,6 милиона лева за пробива на улица „Г.С. Раковски“ в Сливен

16 December 2016 14:55,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 627
Министерски съвет

На свое заседание от 14 декември Министерският съвет одобри отпускането на 1 милион и 600 хиляди лева за реализацията на инфраструктурен проект на Сливен. Става дума за пробива на улица „Г.С.Раковски“, за който има проведени отчуждителни мероприятия. Отпускането на средствата е в резултат на настояване от страна на кмета Стефан Радев и проведени разговори между него и министъра на финансите.

„С осигурените средства ще можем да реализираме още един от важните проекти на Сливен. Ще намалим трафика в този натоварен район и най-накрая ще финализираме коментиран повече от 20 години въпрос. Ще постигнем много в посока на поставената ни цел за осигуряване на по-голяма безопасност на уличното движение в Сливен“, каза кметът Стефан Радев.

Целта на проекта е да осигури еднопосочно движение в двете направления чрез изграждането на втори „ръкав“ на улица „Г.С. Раковски“, което ще има положително въздействие по отношение проводимостта и безопасността на движението в района.

Разрешението за строеж е издадено на 29 септември 2010 година. През 2011 година е сключен договор за изпълнение със ГД „Стройинвест-Сливен“ на обща стойност 2 449 517,60 лв. Общината е превела аванс от 979 807,04 лв., но дейности не са извършвани. По-късно договорът е прекратен. Общината води дела за възстановяване на преведения аванс. Очаква се решение на съда.

16.12.2016г.