» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Продължава проект на община Сливен за устойчиво интегриране на младите хора на пазара на труда

22 December 2016 14:06,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 519

Община СЛИВЕН в партньорство със “СОНИК СТАРТ” ООД, Сдружение “БИЗНЕС ЦЕНТЪР/БИЗНЕС ИНКУБАТОР – СЛИВЕН” и Сдружение “НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА БИЗНЕС РАЗВИТИЕ”, считано от 01.08.2016 г. стартира изпълнение на проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

 

През месец ноември и декември мобилни екипи на СОНИК СТАРТ мотивират за включване в обучение и реално участие на пазара на труда неактивни младежи до 29 годишна възраст, в изпълнение на Дейност 1 “Идентифициране на икономически неактивни младежи до 29 годишна възраст включително, които не са в образование или обучение, и активиране за включването им на пазара на труда.

 

Дейността се осъществява на територията на Община Сливен и обхваща населените места: с. Младово, с. Камен, с. Жельо Войвода, с. Драгоданово, с. Блатец, с. Крушаре, с. Глушник, с. Тополчане, с. Сотиря, с. Калояново, с. Горно Александрово, с. Трапоклово, с. Селиминово, с. Гавраилово, с. Чинтулово, с. Николаево, с. Гергевец, с. Самуилово, с. Ковачите, с. Злати Войвода, с. Скобелево, с. Селеминово, с. Стара река, с. Божевци, с. Изгрев, с. Бяла, гр. Кермен и гр. Сливен.Населените места са определени от бенефициента Община Сливен. Мобилната работа минава през няколко етапа: мотивиране на младежите за реално включване на пазара на труда; мотивиране за участие в обучение по проекта; сътрудничество с местната власт и местните лидери за включване на младежите в различни форми на активност.

 

Осъществени са срещи с кметовете на населените места, местните лидери, както и с всички лица имащи желание да бъдат включени в проекта. Експертите на СОНИК СТАРТ основно на “терен” осъществяват мотивационни срещи с всеки младеж, отговарящ на изискванията на проекта.

 

Активната партньорска мрежа в лицето на общини, институции, организации, училища дава възможност за идентифициране, осъществяване на контакт и успешно мотивиране на целевата група.

 

За допълнителна информация:

 

Координатор СОНИК СТАРТ, Даниела Йорданова, тел. 0896 636 010