Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на официалната церемония по откриването на ХІІ Националния фестивал на детската книга

10 май 2010 17:19,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1078
снимка

На 10.05.2010 г. в Драматичен театър „Стефан Киров” политическия кабинет на областна администрация Сливен присъства на официалната церемония по откриването на ХІІ Националния фестивал на детската книга.

Гости на откриването бяха народният представител от ПП „Герб” г-ца Десислава Танева, зам. кметът на община Сливен г-ца Радост Костова, председателят на общински съвет Сливен г-жа Мария Григорова, представители от Унгария и Хърватска, много граждани и ученици.

Фестивалът се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – гр. Сливен с подкрепата на Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Ротари клуб – Сливен, най-големите детски издателства. Известни детски автори, илюстратори, научни специалисти от страната и от Италия, Сърбия, Босна и Херговина, работещи по проблематиката на детската литература и книгоиздаване от страната и чужбина, както и много деца ще бъдат гости на фестивала.

Събитието бе открито с концерт-спектакъл в празнично украсеното фоайе на Драматичен театър “Стефан Киров” – гр. Сливен. В него взеха участие детските вокални формации „Морски песъчинки”- гр.Бургас, „Славейче” и балет „Барби”. По традиция прозвуча и Химна на фестивала /по текст на Петя Александрова и музика на Хайгашот Агасян/.

Официалния старт на фестивала бе даден от Игор Чипев – директор на сектор „Литературно наследство” към Министерство на културата.

По-късно зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров и експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова присъстваха в Къщата – музей „Хаджи Димитър” на концерта „Децата на Сливен се прекланят пред подвига на войводата Хаджи Димитър” посветен на 170 г. от рождението на Хаджи Димитър.

Танцов състав „Българче” при НЧ „Хаджи Димитър” и ученици от X-д клас на ГПЗЕ „Захарий Стоянов” допринесоха за тържественото преклонение пред националната ни гордост Хаджи Димитър.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка