» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Резитба за оформяне на короните на дърветата се извършва в Сливен

19 January 2017 13:37,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 569

Резитба за оформяне на короните на дърветата се извършва в Сливен, съобщи ландшафтният архитект в общинска администрация Емилия Кючукова. Тя поясни, че това е една от малкото дейности, които могат да се правят в момента, тъй като растителността е в период на покой.

Емилия Кючукова заяви, че дърветата, които се отглеждат в градска среда, трябва да се поддържат с резитба. Дейността се извършва в периода ноември-март, в зависимост от вегетацията. В момента такава се прави в централна градска част. Предстои да бъде извършена в други части на града и в населени места от общината.

"Когато има молби от желаещи, които информират, че клони на дърветата опират до фасадите на домовете им и могат да разрушат хидроизолации или да счупят прозорци, извършваме резитба. След като реагираме на желанието им, се оформят еднакво короните на всички дървета на цялата улица", каза ландшафтният архитект.

Тя изрази съжаление, че до преди години оформяне на короните не e правенo. По думите й, това се прави в цял свят системно, когато дърветата са в най-млада възраст и така те изглеждат много добре. Кючукова даде пример с 80-годишни чинари, които след професионално оформление, изглеждат като чадъри, защото се поддържат ежегодно.

Резитбата в Сливен се извършва от ДЗЗД "Зелена среда Сливен", която поддържа зелените площи.

 

19.01.2017 г.