Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните анализира дейността си през 2016 година

20 януари 2017 15:40,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 622
...

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ анализира дейността си през изминалата година на свое заседание днес. В заседанието взе участие зам.-кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова, председател на Комисията.

 

Отчет на дейностите през годината представи секретарят Лилия Радева. Освен основните й функции, предвидени в Закона за БППМН, през годината е работено по програми за превенция, които са представени пред 2510 ученици в Сливен. За първи път през 2016 г., Комисията е работила в детските градини по теми свързани със здравето, социалните и хигиенни умения, опазване на околната среда и други.

 

Над 220 деца, от 8 до 18 годишна възраст, които са все още ученици и техните семейства, са потърсили помощ в специализирания безплатен Консултативен кабинет. Обществените възпитатели са работили индивидуално с над 180 случая, като освен корекционно-възпитателната си дейност, работят и с осъдени на „Пробация” непълнолетни, освободени от Социално-педагогически интернати, ПД „Бойчиновци”. Освен това възпитателите отговарят пряко за работата на минимум едно училище в града, дават дежурства към Консултативния кабинет, изнасят лекции по превантивни програми на Комисията. Също така през отчетния период МКБППМН е работила съвместно с повече от 30 училища, като са обхванати 6 100 ученици.

 

През годината се състояха пролетен и есенен футболен турнир за училищата от селата в община Сливен, гр. Кермен и кв. Речица. Целогодишно над 200 деца са спортували. Продължи и работата на обособения футболен отбор от ученици от ромски произход, като най-добрите бяха картотекирани към областната организация на БФС. Осигурена бе нужната екипировка, редовни тренировки и явяването им във футболни двубои.

 

Реализирани са две изнесени методически обучения на педагогически съветници и представители на Координационните съвети в училищата от община Сливен. Продължава и участието в тематични родителски срещи за подпомагане максималната ефективност на работата на училищните колективи.

 

В своите превантивни програми и дейности, в края на 2016 г., Местната комисия е работила с близо 8600 малолетни и непълнолетни.

 

20.01.2017г.

 

Снимки

......