Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс за изработване на кукерски маски

08 февруари 2017 16:59,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 667
Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс за изработване на кукерски маски

Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс на тема: "Кукерски маски" за изработване на кукерски маски от различни райони на България. Конкурсът се провежда по повод обичая Сурва и съпровождащите ги маскарадни игри в България, съобщи ръководителят на туристическия обект в Сливен Мая Иванова.

Маските ще се оценяват в три категории, съобразно възрастта на децата: от 3 до 6 години, от 1 клас до 5 клас и от 6 клас до 12 клас. Важен критерий при оценяването ще бъде силата на посланието за традиции, занаяти и креативност. Няма изискване за материала, с който ще се изработват те.

Всеки, предал творбата си до 20 февруари, за да участва в конкурса, трябва да посочи три имена, клас, години и телефон за връзка. Маските ще се приемат в информационния център на крепост Туида, от 9 до 18 часа, всеки ден, без понеделник.

Победителите ще бъдат оповестени на 25 февруари на страницата на крепостта в социалната мрежа Фейсбук, както и в сайта, а наградите ще бъдат връчени на 26 февруари от 11 часа в крепост Туида на специално подготвена изложба.

08.02.2017г.