» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Обучение за справяне при кризи ще се проведе в Сливен на 19 февруари

17 February 2017 15:32,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 718

Представители на Община Сливен ще проведат обучение с Регионалната организация на евреите "Шалом" на тема "Заплахите в нашето общество от природен и техногенен характер и тероризъм". Събитието ще се проведе на 19 февруари – неделя, от 11 часа в конферентната зала на х-л "Централ".

Водещи лектори ще бъдат инж. Снежана Кънева от Община Сливен и Николай Чиликов – от териториална дирекция на ДАНС. Темите, които те ще представят, обхващат основните стъпки за противодействие на бедствията – земетресение, радиация, наводнения и т.н.

Инициативата за срещата е на Регионалната организация „Шалом“ в Сливен. В свое писмо до кмета на общината Стефан Радев, председателят на структурата - Юлия Гавазова отправя молба за провеждане на обучение при кризи с представители на еврейската общност. Тя поздравява администрацията за провеждането на обучение през януари тази година със секретари на читалища и представители на културни институти.

„В подобни обучения сме участвали преди повече от 25 години. Децата ни, за съжаление, не са запознати с мерките за справяне в критични ситуации. Хората с подобна подготовка имат много по-голям шанс да се справят по време на криза, както и да окажат съдействие на други около себе си“, пише в писмото си Гавазова.

Националната еврейска организация "Шалом" е колективен член на Общобългарския комитет "Васил Левски". Представителите, които участват в срещата, ще се присъединят към официалната церемония – поклонение пред паметника на Васил Левски, по случай 144 години от гибелта на Апостола на свободата.

17.02.2017 г.