» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен не предвижда увеличение на местните данъци и такси през 2017 година

21 February 2017 13:24,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 678
...

„През 2017 година не сме предвидили никакво увеличение на местните данъци и такси, не сме гласували изменение на налозите нито за физическите, нито за юридическите лица”. Това заяви на редовната си пресконференция кметът на Сливен Стефан Радев. Той посочи, че през 2017 година не се предвижда намаление на сега съществуващите данъци, защото по закон в течение на годината те не могат да се изменят. „Така че всички коментари в обратна посока са нищо повече от предизборен популизъм”, категоричен е Радев.

Кметът съобщи, че в общината е получено уведомление от Патриотичния фронт за събирането на подписи за свикване на извънредна сесия по темата. „В сегашния общински съвет има техни съветници и те могат по всяко време да внасят всякакви предложения. Мисля че на всички трябва да стане ясно, че нито има предвиждано увеличение, нито са необходими някакви подписи, за да бъде разгледан този въпрос от Общинския съвет. Не е необходима и извънредна сесия”.

Радев отново припомни , че налозите в община Сливен са едни от най-ниските в страна. „Аз вече Ви казах къде сме, спрямо градовете в България. Всичко останало, освен числата и цифрите, е популизъм. Няма да се учудя ако някой се обяви да няма данъци и такси. Много общини в България, да не кажа почти всички, през 2017 г. увеличават местните налози. Община Сливен не предвижда увеличение през 2017 година. За физическите лица плащанията за имотите – данък сгради плюс такса смет в общините варира от 2.3 до 5.4. Нашата община е в средата с 4.1 промила плащания за имоти. По отношение на юридическите лица сме категорично с най-ниските плащания за недвижими имоти. Спрямо най-високите в България, са четири пъти по-ниски”, каза кметът.

 

21.02.2017г.