Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започва ремонт на Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, по проект „Красива България”

07 март 2017 14:22,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 610
...

Община Сливен получи одобрение на проектно предложение „Основен ремонт на Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи”, съобщи на пресконференция ресорният заместник-кмет Стоян Марков.

Ремонтът е по Проект „Красива България” – 2017 г., Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”, финансирана от Министерството на труда и социалната политика. „Общият бюджет на проекта е 179 000 лв., като всички дейности по неговото изпълнение трябва да приключат до края на 2017 година. Финансирането е 50 на сто от проекта, останалите средства са за сметка на бюджета на общината”, посочи Марков.

Ще бъде извършен основен ремонт и преустройство на сградата на бившия Младежки дом в кв. „Република”, която е предоставена на Община Сливен от Областната администрация с договор за безвъзмездно управление. Целта е да се разшири материалната база на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) за незрящи – Сливен.

С изграждането на новата база ще се повиши качеството на предлаганите услуги за незрящи на територията на общината, ще се създадат условия за разкриване на нови социални услуги и повече незрящи хора ще могат да бъдат обгрижвани. След приключване на строителните дейностите ползвателите на ЦСРИ за незрящи ще разполагат с помещение от 250 кв.метра. В него ще са оборудвани кабинет по готварство и полезни умения, кабинет по зрителна рехабилитация, кабинет по арт терапия, многофункционална зала, изграждане на помещения за фитнес и масаж – за двигателна рехабилитация.

Всички социални услуги, предлагани от Центъра ще бъдат изнесени в ремонтираната сграда, а сега действащото помещение /50 кв.м./ ще се използва за административно обслужване на потребителите.

„С този проект кметът и общинското ръководство изпълняват едно от поетите си обещания пред общността на хората с нарушено зрение - да разшири базата и услугите, които те получават. Провеждането на активна политика за предоставяне на нови и алтернативни социални услуги, т.н. социално включване, е сред основните приоритети в програмата ни за управление през настоящия мандат”, каза още Марков.

Предстои подписване на споразумение между Община Сливен и Министерството на труда и социалната политика за финансиране на дейностите по реализацията на проекта и провеждане на процедура за избор на изпълнител за извършване на строително-монтажни/ремонтни дейности.

07.03.2017г.

 

 

Снимки

......