Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва вторият етап на Ученическите игри в Сливен

07 март 2017 16:08, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 536
---

Вторият етап на Ученическите игри в Сливен /областното първенство/, ще започне в края на седмицата. В него участват училищните отбори, общински първенци по отделните видове спорт. Заявки за участие са подали отбори от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица, Селиминово и др.

Първенството ще стартира със състезания по тенис на маса в спортна зала “Васил Левски“ на 11 март от 09,30 ч. През същия ден ще започнат и срещите по волейбол в СК“ Асеновец“, като в рамките на два дни ще се изиграят срещите в трите възрастови групи: 5-7 кл., 8-10 кл., 11-12 кл.

Най-очакваните и масови срещи – тези по футбол, ще започнат на 18 март на стадион „Хаджи Димитър“ от 8,30 ч. със срещите на по-големите възрасти, а на 19 март на зеления терен ще излязат общинските първенци на 5-7 кл. Паралелно с футбола, спортна зала“ Васил Левски“, в която след месец ще започне монтиране на съвременна газова система за отопление, ще е домакин на състезанията по баскетбол в трите възрастови групи за момчета и момичета. Състезанията по шахмат ще се проведат в „Детски Комплекс“ Сливен на 18 март.

Областното първенство ще приключи с лекоатлетическите състезания на 25 март на стадион “ Х. Димитър“. Атлетите ще премерят сили на 100, 200, 400 метра, скок дължина, скок височина, тласкане на гюлле и щафета 4 по 100 м.

Победителите от Областното първенство във всички спортове, добиват право за участие в зоналния кръг на най-масовата проява в училищния спорт. Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те се организират от „Областен клуб Спорт в училище – Сливен 06“ и Община Сливен.