Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Комисия, назначена от областния управител, извърши проверка на помещенията за съхранение на изборните книжа

08 март 2017 11:14,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 550
Снимка 1

На 07.03.2017 г. комисия, сформирана със заповед на областния управител Татяна Петкова, извърши проверки на територията на общините в областта. В комисията бяха представители на Областна администрация Сливен, на Районната избирателна комисия - Сливен и на четирите общини. Проверките имаха за цел да се установи готовността за осигуряването на помещения за съхранение на изборните книжа и материали и осигуряването на тяхната охрана. Този ангажимент бе вменен на областните управители след срещата им със заместник министър-председателя по вътрешния ред и сигурност и министър на отбраната миналия месец.

Комисията установи, че в област Сливен със заповед на кметовете са определени помещения за съхранение на изборните книжа и материали до тяхното предаване на секционните избирателни комисии, както и готовност за осигуряване на техническа и физическа охрана. Определени са и помещения за съхранението на изборните книжа и материали след провеждане на изборите на 26.03.2017 г.

Областният управител, в изпълнение на своите ангажименти, предостави помещение, техническо оборудване и материали за дейността на РИК-Сливен. След приключване на изборния ден секционните избирателни комисии ще предават своите изборни материали в зала „Васил Левски“.

За готовността в област Сливен по отношение на организационно-техническия процес Петкова ще уведоми главния секретар на Министерски съвет и председателя на Централната избирателна комисия.